Altimate a realizat lucrări de modernizare a sistemului de semaforizare pentru 13 intersecții și 5 treceri pietonale din Municipiul Ploiești: intersecția str. Plăieșilor cu str. Rudului și str. Maramureș, intersecția str. Mărășești cu str. Torcători și str. Eroilor, intersecția str. Malu Roșu cu Șoseaua Vestului, Ienăchiță Văcărescu cu str. Gh. Gr. Cantacuzino și str. Călărași, intersecția str. Malu Roșu cu str. Elena Doamna și str. Traian, intersecția str. Ion Luca Caragiale cu str. Vlad Țepeș, intersecția str. Gh. Doja cu str. Văleni, intersecția Șoseaua Vestului cu str. Eremia Grigorescu, intersecția str. Cosminele cu str. Mărășești și str. Padina, Str. Gh. Gr. Cantacuzino – ieșire Selgros, intersecția str. Gh. Lazăr cu str. Ştefan cel Mare, str. Emile Zola– zona Hale Centrale, Str. Gh. Gr. Cantacuzino – ieșire Kaufland, Bd. Independenței – zona Traian Vuia; Str. Vasile Milea – zona Halele Centrale.
Lucrările de modernizare au vizat înlocuirea echipamentelor cu grad avansat de uzură și a infrastructurii specifice instalațiilor de semaforizare. Proiectul, adjudecat de către Altimate în urma unei licitații publice, a avut următoarele obiective: creșterea fluenței traficului rutier și pietonal, reducerea numărului de accidente, scăderea emisiilor poluante generate de staționarea autovehiculelor în intersecțiile menționate.
În cadrul proiectului a fost instalat și pus în funcțiune și un sistem de detecție a valorilor de trafic. Astfel, au fost montate pe străzi bucle de detecție a traficului, precum și camere video, cu ajutorul acestora realizându-se contorizarea în timp real a numărului de vehicule care intră și ies dintr-o intersecție.
Avantajele pe care le au ploieștenii și autoritățile din acest municipiu în urma implementării proiectului sunt următoarele:
- reducerea timpilor de așteptare la semafor și a numărului de opriri
- creșterea siguranței circulației auto și pietonale
- reducerea conflictelor din trafic
- fluență sporită a circulatiei cu autovehicule
- posibilitatea alocării de benzi de circulație pentru direcțiile cu trafic intens
- simplificarea relațiilor de trafic în intersecțiile incluse în proiect
- scăderea timpului de parcurgere a tronsonului de drum care cuprinde zonele incluse în proiect de către vehiculele de transport în comun
- creșterea numărului de călători care folosesc transportul public cu aproximativ 15%, prin eficientizarea acestuia ca rezultat al reducerii timpului de deplasare pe cele două axe ale orașului
- reducerea poluării chimice și sonore